torsdag den 31. marts 2011

Mød Sonja!


Hun går også under navnet "Ballerup Master Mixer", men herhjemme hedder hun Sonja, og selvom hun måske hører til i Saxogade så bor hun her hos mig.


Det bedste af det hele er, at der er mindst lige så mange kræfter i hende, som i en Kitchen Aid og så kan hun vendes om på siden når man skal lave vanillekranse.

Er hun ikke smuk?

tirsdag den 29. marts 2011

Drømmer...

Drømmer om sommer...



Burde burde burde jo egentlig skrive på en artikel lige nu, men min hjerne vandrer og lige nu er den på sommerferie...
Føj for den hvor jeg glæder mig til duften af solcreme og friske danske jordbær!
På lørdag skulle temperaturen snige sig over de 17 grader! Glæder mig, glæder mig, glæder mig!!

Andre der også godt kunne bruge lidt mere sol og varme?

PS. Hvor er det dog dejligt at der allerede er så mange som vil lege med på min giveaway! Så tak for det :-)

Edith

lørdag den 26. marts 2011

Giveaway!! - Afsluttet




Nu har jeg efterhånden set så mange fantastisk fine giveaways, hvor folk udlodder de fineste hjemmelavede sager og det vil jeg da også mægtig gerne kaste mig ud i! Derfor kan du nu vinde denne yndige påfugl kage - hmm men nu tænker du nok "ja ja men hvordan vil hun sende den med posten!?". Og jo det er da også lidt af en udfordring, så derfor kører vi Ikea stilen i denne konkurrence. Du kan simpelthen vinde en saml-selv-påfugl!



Jeg laver alt pynten i fondant dvs. de mange fjer, hals/hoved osv. og  hvis du bliver den heldige vinder, så skal du blot bage en kage (jeg vedlægger gerne nogle gode opskrifter) og så ellers pynte den med det færdiglavede pynt. Så har du lynhurtigt en fin kage derhjemme!
Du kan lige få lidt flere billeder af detaljerne og af "pynte-processen".





Jeg sender selvfølgelig også en grundig brugsvejledning med pynten, så det er ægte Ikea saml-selv stil. Pynten passer til en kage til 6-10 personer og kan holde sig i månedsvis da det næsten er ren sukker.

Reglerne er som følger:

1 lod: Læg en hyggelig kommentar her.
2 lodder: Kommentar + hvis du bliver fast læser.
3 lodder: Kommentar + fast læser + hvis du linker til min giveaway på din blog.
4 lodder: Kommentar + fast læser + link + Hvis du tilføjer mig til din blogroll.

Har du ikke en blog, så kan du sagtens deltage med en kommentar hvis bare du har en google-konto.
Hvis du vil linke til min giveaway må du meget gerne bruge det øverste billede.

Jeg håber du vil lege med!

Vinderen trækkes d. 1 maj.
(Der er god tid, men jeg har bare en del store kager på programmet den næste måned, så det kan ikke være før.)

Edith

fredag den 25. marts 2011

Starten på det hele

Årsagen til at jeg fik startet på det her kagesjov var at en af mine gode veninder havde fødselsdag. Hun inviterede til stor fødselsdagsfest og så tilbød jeg at lave kagen til festen. Hun er et rigtig positivt menneske med masser af energi og farver og så elsker hun blå nips sager, så derfor skulle hendes kage naturligvis også være blå og positiv :-)




Hun blev mægtig glad for den og jeg var hooked!
Det var min første rigtige kage, men inden havde jeg naturligvis lavet en enkelt øvekage for at afprøve det dersens fondant. I kan få lov at se et lille bitte billede af den hvis I lover at I ikke griner!


Hmm ja man skal jo starte et sted... Heldigvis er kageevnerne blevet bedre!

Selvom det kun er fredag formiddag så er min hjerne gået på weekend, men jeg må hellere forlade blogland og se om jeg ikke lige kan få lidt gang i hjernen alligevel.

God weekend!

Edith

torsdag den 24. marts 2011

En helt igennem fantastisk dag

Da jeg gik ud af døren i morges blev jeg mødt af dette skønne syn
Mine hvidløg er kravlet op af jorden!!!  Fantastisk! Jeg fik plantet dem lidt sent, så jeg ved ikke om de rigtigt bliver til noget, men de er da i det mindste i live!

Derefter blev dagen bare bedre og bedre. Jeg fik en super karakter for en teoriopgave jeg skrev for nogle uger siden og så skulle jeg jo også holde den der forelæsning! Puha jeg var nervøs. Det var ikke perfekt, men jeg syntes faktisk det var sjovt at forklare metoder for 139 studerende. Det virker i hvert fald ikke længere så skræmmende.
Så det har bare været en herlig dag. Det eneste som måske kunne have gjort den endnu bedre var måske lidt kage ;-)

Tak fordi du læste med og rigtig god aften til dig :-)

Edith.

tirsdag den 22. marts 2011

Forår og forberedelser

Endelig endelig endelig er den sidste sne smeltet! Vi havde en enorm bunke udenfor som bare stædigt modstod alle de skønne spæde forårssolstråler. Så er det vist også sidste udkald hvis jeg skal nå at vise denne kage frem:
Pingu & Co. på ski da lille Isabella blev 1 år gammel.
Uh mit hoved snurrer med kageideer, men jeg må hellere fortsætte forberedelserne til den der forelæsning, som kommer faretruende tæt på!

Tak fordi du kiggede med :-)

Edith.

mandag den 21. marts 2011

Nerver

Om nogle få dage skal jeg forelæse for første gang i mit liv! Jeg er helt vildt spændt! Heldigvis er forelæsningssalen ikke helt så voldsom, som den på billedet, men det er alligevel et hold på 130 studerende. Puha... Der kommer nok ikke så mange kager de næste par dage, for jeg må jo hellere forberede mig lidt.
Men I kan da liiige få et par billeder fra weekendens hyggebagning. Ikke noget fancy - bare ren hygge;-)




En meget entusiastisk konditorlærling i nattøj og  en chokoladekage med store stykker lækker mørk chokolade og marcipan, dækket af chokoladeganache. Mmmm!!!


Men "stay tuned" for jeg har en masse spændende kager på programmet de næste par måneder :-)

Kryds fingre for mig.

God mandag
Edith.

søndag den 20. marts 2011

Tid til tanker



Alt levende holder jeg af

Af Halfdan Rasmussen
 
En levende haand i min haand.
To øjne, leende blanke.
Alt levende holder jeg af!
Den frie og frejdige tanke,
den levende, skabende aand.

Et bankende bryst mod mit bryst,
et skælvende smil mod min smilen.
Alt levende mødes i liv,
indtil vi gaar tavse i hvilen
og mindes en larmende kyst.

En fugl i di vindrørte siv.
En dag i di nynnende skove.
Alt lever og alting er til.
En drøm naar jeg ikke kan sove,
et liv af vort evige liv.

Jeg elsker den spinkleste klang
i prismernes lynblaa krystaller —
jeg elsker det levende liv,
naar træernes bronceløv falder
og smaabarnet smiler i sang.

Jeg elsker hvert levende kræ
og hader hver dræbende kugle,
hver trampende, blodgal soldat.
Min gud er di dunede fugle
der bor i det kronede træ.

(Kilde: Det Danske Fredsakademi)

Så er Danmark i krig igen. Beklager det manglende sukkerindhold i dette indlæg.

God og eftertænksom søndag til dig.

lørdag den 19. marts 2011

Min søn - the movie star!




video

Ja som overskriften siger ;-)

Rollerblades


Forleden fik jeg et stativ retur, som jeg havde brugt til denne kage for mange måneder siden. Derfor synes jeg, at det kunne være sjovt at vise hvordan man kan få en stor og tung rulleskøjtekage til at holde balancen på fire små fondanthjul.
Kagen blev bagt til min kæreste og hans skatervenner da de skulle holde julefrokost og de blev vist glade for den!
Først kan I lige se hvordan den ægte vare ser ud:

Jeg havde ikke købt nok sort fondant, så jeg måtte improvisere lidt, men det ligner da alligevel nogenlunde. 

Den består af chokoladekage og 4 lag hindbærmousse. Ofte når man laver 3D kager så kommer man ikke mousse i, da det gør kagen mindre robust, men jeg ville gøre forsøget og det kan godt lade sig gøre.

For at lave denne kage måtte jeg bygge et stativ til den - eller rettere - så var det vist mest min handy far der byggede... Men idéen var i det mindste min egen ;-)
Jeg fik desværre ikke taget mange billeder undervejs i proccessen, men det er nu egentlig rimelig simpelt når først stativet er lavet.
Hele stativet blev først dækket af gavepapir og cellofan. 
Jeg lavede fire hjul af fondant og skar dem halvvejs over så de kunne foldes rundt om træpindene og skjule dem. Derefter satte jeg frames på (læs: den del som hjulene sidder fast i). De var lavet nogle dage i forvejen så de kunne nå at tørre op.
Dag kagen var smurt op og klar til fondant, smækkede jeg den over på stativet.

 
Det sviner altså når jeg laver kager, så se lige bort fra alt rodet i baggrunden ;-)
Derefter er det bare at smække fondantstykker på som matcher den skøjte man vil lave.
Den er ikke så køn undervejs, men det hele falder på plads når man kommer de små detaljer på. Detaljerne er altid det bedste! De er så taknemmelige at lave for med lidt småting så kommer sådan en klods til at ligne en rulleskøjte.

Så kan du også lave en rulleskøjte!

Rigtig rigtig god weekend til dig.
Edith.

onsdag den 16. marts 2011

Brio køteren



Jeg elsker Briohunden, MEN hold nu k@ft hvor den drillede! Derfor er den nu omdøbt til Brio Køteren!
I får også lige et billede af the real deal:

Det er faktisk temmelig svært at lave en figur som skal se bøjelig, elastikagtig og skæv ud, for den bliver skrækkeligt skrøbelig.
Beklager den dårlige billedkvalitet. Tror det skyldes mit eksperiment med den plettede baggrund. Kameraet ville langt hellere stille skarpt på prikkerne end på hunden.  I får lige et rodet billede uden baggrunden, måske det er bedre.

Kagen er lyse lagkagebunde efter en opskrift fra Nana (ChokoladeChok) og fyldet er et lag cream cheese frosting med små stykker knasende digestive kiks i og et lag mangomousse. Tror måske det er første gang jeg har lavet en kage helt uden chokolade! Men mmm den var god ;-)
Der er lidt skønhedsfejl, men den var overraskende svær at lave, så jeg er egentlig godt tilfreds med den alligevel.

Anledningen var et barselsbesøg hos en dejlig veninde som lige har fået den smukkeste lille Lilly pige. Nej hun var skøn!

Hvad siger du til køteren?

tirsdag den 15. marts 2011

MmmmMANGO!

Åh jeg er helt forelsket i søde søde mangoer! Har været igang med kagebagningen og har brugt mango, men tror at jeg kom til at spise mindst lige så meget som jeg kom i kagen... ups! Det smager bare alt alt for godt. Jeg har faktisk først lige lært at spise mango. Tror jeg fik mango-traumer da jeg var med min kæreste i hans fødeland Filippinerne. Der elsker de Umodne mangoer med bagoong, som er en stærk fiskesauce med små rejer i. 
For en som ikke brød sig om mangoer så var kombinationen temmelig afskrækkende. Men nu har jeg da efterhånden lært at elske den modne udgave.

I skal da også lige se et billede af en anden filippinsk delikatesse...
  
Lækkert ikke? Det kaldes balot og er et blødkogt andefoster. Må indrømme at jeg var en kylling og sprang anden over...

Jeg smider billeder af den nye kage på bloggen i morgen.

God aften og godnat!
Edith. 

mandag den 14. marts 2011

Jeg leger med kage i aften

Sørme om ikke jeg har fundet en anledning til at bage en kage! Men ssshhh!! Det er en hemmelighed...
Jeg kan ikke vise jer den her endnu, men kan da vise hvor jeg har fundet inspirationen. Den fandt jeg nemlig i kage-gemmerne.
I sensommeren lavede jeg denne legetøjskasse til den skønne Alfreds barnedåb. Det er to meget store lagkager stablet ovenpå hinanden, så der var vist rigeligt kage til 50 personer. Den var vildt tidskrævende, men samtidig super hyggelig at lave. Jeg bliver altid lidt nostalgisk når jeg ser Bamse og Kylling.
 Derudover lavede jeg også disse klassikere som pynt:

Så ja inspirationen er derfra, men selve kagen kommer først på bloggen om et par dage. Her er lidt flere billeder af Alfreds legetøjskasse:
Pyh nu er det midnat. Tiden flyver altid for hurtigt når jeg leger med kager!
Godnat!

Opdagelsesrejsende

Det var lige før at min søn Silas og jeg glemte at vi bare var på vej til dagplejen i morges. Det føltes mere som en opdagelsesrejse. Vi bor ude midt i ingenting tæt ved Aalborg Universitet, som også ligger midt i ingenting, og i morges var alt dette ingenting dækket af en tyk og fed tåge. Der var dyrelyde overalt selvom vi kun kunne se tåge, og pludselig fløj tre mægtige svaner lige hen over vores hoveder! Min søn udbrød: "Wow!! MERE!!!" men selvom jeg vil give ham alt i verden, så er det lidt svært at give ham svaner... Måske han skulle have én af kage engang?

Vi hørte også en ugle ude i tågen et sted.


Det var dog ikke hende her, men sikkert hendes fætter. Denne yndige ugle lavede jeg i efteråret til en sød og køn lille pige, da vi skulle fejre hendes aller første fødselsdag.


Tak fordi du læste med.
Håber du får en vidunderlig dag.
Edith.

søndag den 13. marts 2011

Inspiration

Det kribler i fingrene for at lave en ny kage, men der skal jo også helst være nogen til at spise den bagefter og lige de næste dage er der ikke rigtig nogen anledning til at bage.
Heldigvis kan man jo altid samle inspiration. Hvis du ikke kender Cake Central så bliver du nødt til at kigge forbi! 



Det er et kæmpe forum for kagenørder fra hele verden og der er et enormt kagegalleri med mange mange tusinde billeder. Der er også en del opskrifter, men mange af dem er amerikanske "shake'n bake" agtige og det er altså ikke lige mig. Vil langt hellere lave tingene fra bunden, så jeg ved hvad jeg spiser og er sikker på at det er kvalitet. 

Kender du andre gode sites med kageinspiration?

Søndag søndag søndag...

Det er sådan en rigtig søndag-agtig søndag i dag. Vi har masser af dejlig tid og ingen planer, så jeg har været ude med ham her:

For at fodre dem her:


Og senere skal vi nok selv fodres med nogle af dem her:



Selvom det er overskyet, så er det super dejligt udenfor. Vejret er mildt og der er vindstille. Man kan mærke at foråret venter lige rundt om hjørnet.

Rigtig rigtig dejlig søndag til dig!

lørdag den 12. marts 2011

Salt en søndag morgen?

Tænkte der måske var nogle, som havde trang til junkfood en søndag morgen?
Da jeg har lavet en del kager inden jeg flyttede til blogland, så vil jeg da også lige dele nogle af dem med jer.
Pizzaen er en banankage, som jeg lavede til min dejlige kæreste for et par måneder siden. Tomatsaucen er smørcreme, som er farvet rødt og pepperoni, oliven og champignon er lavet af fondant. Sidst men ikke mindst så er osten lavet af revet hvid chokolade. Kagen fik lige 8 sekunder under grillen i ovnen så "osten" smeltede.



Bon appetit!