søndag den 20. januar 2013

Billeder fra Sjællands Kageshow

Wow en imponerende omgang kager! Min kage var slet ikke med i toppen, men det gør mig intet for der var bare så mange smukke smukke kager og der var nogle som havde lagt virkelig mange timers arbejde i dem. Ihh al den inspiration og så var det en super hyggelig dag og jeg var så heldig at få et lift af den søde Lone, som har bloggen Kagemums. Kig forbi hendes blog og se hendes fantastiske kage som fik guld!!

Min kage fik bronze, hvilket desværre ikke er det samme som en 3. plads.  Det er mere en karakterskala. Der var eksempelvis 3 kager der fik guld og vinderen blev fundet iblandt dem. Men jeg er godt tilfreds for jeg har lært utroligt meget af det. Mit bidrag så således ud:




Den var lavet på en dummy, så jeg ikke skulle fragte en rigtig kage hele vejen til Roskilde ;-) Og fordelen ved en dummy er jo også at man kan begynde lang tid i forvejen.
I skal da også lige se billeder af nogle af de andre smukke kager!
Først kommer vinderkagen i bryllupskagekategorien og derefter lidt blandede billeder.










Det var første gang der blev afholdt Sjællands Cake Show og det gik over al forventning. Jeg synes virkelig at Tinna, som havde arrangeret det hele, klarede det fantastisk. Jeg glæder mig til at deltage næste gang og hvis du ikke nåede forbi, så synes jeg helt sikkert at du skal sætte kryds i kalenderen næste gang det løber af stablen!


tirsdag den 15. januar 2013

Skal du med til Cake Show?

På lørdag er der Cake Show i Roskilde og jeg er i fuld gang med forberedelserne. Skal nemlig deltage i bryllupskage kategorien og er vældig spændt på arrangementet! Jeg har aldrig før deltaget i en rigtig kagekonkurrence, så jeg tror det bliver sjovt!
Hvis du har lyst til at komme forbi og se flotte kager, hilse på eller lure på nogle af de mange kagebutikkers boder, så foregår det på Gimle fra kl. 10. Vinderne kåres kl. 13 og der bliver vist også en publikums favorit, så du kan smide en stemme på din ynglingskage.

Du kan læse mere om arrangementet HER.

Den eneste kagekonkurrence jeg tidligere har deltaget i, var Dr. Oetkers cupcake konkurrence hvor min påfugl var med i slutspurten, men desværre ikke vandt. Håber det går bedre i weekenden :-)



Ses vi?

lørdag den 12. januar 2013

Revet gris

Uha! Jeg har fundet en ny favorit! I fredags fik jeg besøg af en veninde og vi skulle jo have lidt god mad, så jeg forsøgte mig med en omgang pulled pork. Det er jo voldsomt lækkert og meget nemt!




Det kan laves både i ovn og på grillen, men jeg har nu nemmest ved at styre en ovn ;-) Når man søger på en opskrift på pulled pork, så kommer der mange forskellige råd op og det lader til at folk har meget stærke traditioner for hvordan det skal gøres rigtigt. Jeg lavede det bare lidt på slump og det virkede så her får du min udgave ;-)

Opskrift på pulled pork:

Dagen før laver du en saltlage af 
2 liter vand
2 dl. salt
1 dl. sukker
Laurbærblade
sorte peberkorn
1 tsk. allehånde
Grøntsager (jeg brugte gulerødder, porrer og hvidløg. Brug hvad du har.)

Lagen koges kort sammen så salt og sukker opløses. Derefter køles den helt ned.

Om aftenen smider du en nakkefilet (min var på 1 kg) i lagen og stiller det i køleskabet natten over. 

Tidligt næste morgen lægger du nakkefileten i et ovnfast fad og smører det med en god barbecuesauce eller en hjemmelavet krydderblanding. Jeg tog den nemme udvej og brugte en barbecuesauce. 
Hæld et lille skvæt god øl i bunden af fadet. Men kun lidt for den skal steges og ikke koges. 
Smid svinet i en 100 grader varm ovn og lad den stå der i 12 timer. Hæld en smule øl ved når den koger tør.
Jeg har desværre ødelagt mit stegetermometer så jeg kunne ikke måle temperaturen, men efter de 12 timer skulle den gerne ligge et sted omkring 95 grader.

Når du tager den ud af ovnen så skulle den gerne være så mør at du kan rive den fra hinanden med to gafler. Gør det endelig i fadet så kødet blandes med stegesaften. Det giver ekstra smag og saft. Skorpen kan selvfølgelig være lidt sej, men er næsten det bedste ;-)

Så smider du bare det lækre kød i en burgerbolle med en omgang coleslaw! Mums!

Vi afsluttede aftenen med en lille koncert med Wafande. En dejlig weekend!


 

fredag den 11. januar 2013

Find Holger!

Udsalgsshopping med en ballademager.
I morges spurgte han mig om han også måtte få skinke på øjnene ligesom mig... Hehe...
Vi skal vist snart på fisketur eller ud og slå søm i noget træ!

torsdag den 10. januar 2013

Godt nytår!

Så har hverdagen endelig meldt sig efter en lang og dejlig juleferie. Vi var først på juleferie hos mine forældre i Århus og havde en rigtig hyggelig jul. Derefter tog kæresten og jeg til Island for at fejre nytår og nyde det smukke land. Det var intet mindre end fantastisk! Silas blev hjemme hos mine forældre og blev forkælet, så vi kunne have en rigtig kæresteferie. Det var tiltrængt. Vi skal helt sikkert tilbage til Island engang og gerne om sommeren hvor det er nemmere at komme rundt. Der var kun lys 4 timer om dagen, men til gengæld var det et smukt rødligt lys. Solen stod aldrig højt, så det var som om at der var solopgang hele dagen. Jeg kan kun anbefale alle en tur til det smukke land og kan da ikke lade være med at dele et par billeder ;-)


Det var bare helt igennem fantastisk. Ikke kun naturen, men også maden - især når man elsker fisk! Vi fik smagt hval, både som bøf og som sushi. Jeg er ikke umiddelbart fan, men skal vist lige vænne mig til det ;-)
Island er heldigvis godt på vej ud af den voldsomme krise, som ramte for et par år siden, men som dansk turist er det stadig temmelig billigt, hvilket jo er endnu en god undskyldning for at smutte derop!
Håber I har haft et lige så fantastisk nytår som jeg har.

Edith.